PREDAJ Rodinný dom, chalupa Smolník

Štát.: Slovensko
Mesto.: Gelnica
Lokalita.: Smolník
250 m²
4
áno
pôvodný
studňa a vodovod
nie
230V
áno
predaj - Rodinný dom
69.500,- € vrátane provízie, možnosť HÚ
Ponúknite vlastnú cenu

8342x zobrazená v zozname / 689x zobrazená detailne / 205x zobrazená detailne tento mesiac

Hľadáte chalupu, prípadne rodinný dom v lone prírody, neďaleko Smolníckeho tajchu (jazero Uhorná) s možnosťou turistiky, hubárčenia, prípadne rybolovu?
Hľadáte pokojné miesto s čistým horským vzduchom cca. hodinku od krajského mesta Košice?
Tak ste možno svoju vysnívanú nehnuteľnosť našli.
Ponúkame Vám rodinný dom z roku 1920 v priamom centre nádhernej dedinky Smolník. Predmetný dom v minulosti slúžil ako mäsiareň. Je čiastočne podpivničený, a to zo strany záhrady, s jedným nadzemným podlažím a s povalovým priestorom.
Podzemné podlažie tvoria dve miestnosti, pričom menšia slúžila ako letná kuchyňa (prístup len zo záhrady) a väčšia slúžila na rozrábku mäsa s výrobou mäsových výrobkov (prístupné ako zo záhrady, tak aj vnútorným schodišťom z prízemia domu).
Nadzemné podlažie je prístupné vonkajším predloženým schodiskom zo severovýchodného priečelia, ktorým vstupujeme do priestoru centrálne umiestnenej predsiene (priestranná miestnosť spolu s krbom), vľavo sú situované dve paralelne, navzájom prepojené izby s kachľami, pričom každá z izieb má vlastný vstup z predsiene, vpravo je kuchyňa (kuchynská pec), z ktorej je vstup do veľkej komory, tretej izby s kachľovou pecou a do kúpeľne s WC.
Z predsiene sa dostaneme aj ku schodišťu, ktoré vedie na povalu a ďalej cez chodbu sa dostaneme do garáže (v minulosti priestor predajne) a do poslednej izby s dvojramenným schodišťom do suterénu.
Materiál stavby: tehla a kameň, materiál strechy: pozinkovaný plech, stavba si vyžaduje kompletnú rekonštrukciu (akurát boli vymenené okná za plastové s izolačným trojsklom a kompletne vymenená elektroinštalácia, a začatá, ale nedokončená rekonštrukcia kúpeľne).
Dom je napojený na obecný vodovod, elektrinu a na obecnú kanalizáciu. V záhrade je kopaná studňa o hĺbke 13 m. Plyn v obci nie je.
Za domom sa nachádza veľká hospodárska budova, ktorá v minulosti slúžila na chov domácich zvierat. Súčasťou sú tri miestností a rozsiahla povala.
Táto nehnuteľnosť je vhodná ako na trvalé bývanie, tak aj na chalupárčenie, prípadne po rekonštrukcii je vhodná ako rozsiahle rodinné sídlo, podnikanie, prípadne reprezentačné firemné priestory.
Obec Smolník je svojou polohou veľmi obľúbeným a vyhľadávaným miestom. Táto banícka obec bola osídlená v 13. storočí Nemcami z Gelnice, v roku 1327 bola povýšená na slobodné banské mesto. Bolo tu sídlo banského súdu a inšpektorátu. Od začiatku 18. storočia tu pôsobila mincovňa a koncom 19. storočia bola v obci zriadená veľká tabaková továreň. Občianska vybavenosť: predajňa potravín, ubytovacie zariadenia, reštaurácia, ambulancia praktického lekára, zubár, telocvičňa, futbalové ihrisko, knižnica, pošta, materská a základná škola.

Nehnuteľnosť je kúpou okamžite voľná.


Znalecký posudok z roku 2022 je na sumu 68.900,-Eur.

Informujte sa o ponuke kým je aktuálna!

V súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzujem odoslaním správy správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Čestne vyhlasujem, že udeľujem prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním osobných údajov v rozsahu položiek formuláru na účel kontaktovania ma a posielania vyhovujúcich realitných ponúk (súhlas je možné odvolať).

Podrobné informácie

Zastavaná plocha938 m²
Celková rozloha1304 m²
Úžitková plocha250 m²
Počet izieb4
Vlastníctvoosobné
Stavpôvodný
Statusaktívne
Odvoz odpaduáno - separovaný
Vodastudňa a vodovod
El. napätie230V
Plynnie
Kanalizáciaáno
Vykurovanievlastné - pevné palivo
Pivnicaáno
Garážáno
Inžinierske sieteáno
Postavené ztehla
Strechapôvodná
Oknáplastové
Terénmierny svah
Prístupová cestaasfaltová cesta

Vaše hodnotenie ponuky