PREDAJ štýlového rodinného domu v srdci v Banskej Štiavnici

Štát.: Slovensko
Mesto.: Banská Štiavnica
Lokalita.: Banská Štiavnica
157.8 m²
940 m²
2
5
verejný vodovod
nie
230/400V
áno
predaj - Rodinný dom - Novostavba
Cena v RK vrátane provízie, možnosť HÚ
Ponúknite vlastnú cenu

1025x zobrazená v zozname / 20x zobrazená detailne / 20x zobrazená detailne tento mesiac

Realitná kancelária LIVIANTE ponúka exkluzívne na predaj útulný, štýlový rodinný dom v srdci Banskej Štiavnice.
Tento nadčasový, útulný rodinný dom je situovaný v pokojnej lokalite s bohatou prírodou v okolí, no zároveň len pár minút pešo od historického centra mesta.
Táto lokalita je obľúbená medzi milovníkmi prírody, turistiky a histórie. Rodinný dom je postavený v tvare písmena T o rozmeroch 11,9 x 10,4m, prekrytého sedlovou strechou.
Celková úžitková plocha je 157,80m2 (5-izbový), s pozemkom o celkovej výmere 940m2. Ide o novostavbu rodinného domu, ktorý bol kolaudovaný v roku 2015.

Vybavenie a vlastnosti:


• krb na drevo, ktorý vytvára príjemnú atmosféru,
• vlastná záhrada so stromami a možnosťou pestovania,
• priestranná terasa vhodná na relax, rodinné grilovanie, či opekanie,
• blízkosť turistických chodníkov a cyklotrás,
• možnosť celoročného využitia, vhodná aj ako investícia (prenájom),
je ideálnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú pokojné útočisko s kúzelnou atmosférou historického mesta.

Charakteristika rodinného domu:


• útulný a tradičný dizajn s moderným vybavením. RD ponúka otvorenú obývaciu izbu s krbom, plne vybavenú kuchyňu a 4 spálne s pohodlnými lôžkami. Drevený interiér dotvára príjemnú atmosféru, ktorá navodí pocit domova.
• exteriér rodinného domu má vlastnú záhradu s terasou, kde si môžete vychutnať rannú kávu s výhľadom na okolité lesy alebo užívať chvíle trávené grilovaním. K dispozícii je aj ohnisko a priestor na posedenie.
• za RD sa nachádza dreváreň, ktorá je využívaná na uskladnenie dreva na kúrenie, ako aj miestnosť na záhradnú techniku.

Rodinný dom v Banskej Štiavnici ponúka dokonalý únik od rušného mestského života, pričom zostávate v blízkosti všetkých kultúrnych a historických pokladov tohto nádherného mesta.

Dispozícia rodinnej chaty:


- nehnuteľnosť pozostáva z 1NP, 2NP.

Inžinierske siete:


- elektrina, obecný vodovod, kanalizácia, kúrenie (elektrina + krb).

Stavba:


Masívna dubová stavba, zateplená, drevený krov, sedlová strecha BRAMAC, radiátorové elektrické kúrenie + teplovzdušné vykurovanie. RD disponuje kamerovým systémom a alarmom. Jednou z najväčších výhod tejto nehnuteľnosti je elektrické diaľkové vykurovanie, ktoré zaručí, že vám nikdy nebude zima, a zároveň vám poskytne maximálne pohodlie. Možnosť ovládania kúrenia na diaľku vám umožňuje nastaviť teplotu z pohodlia vášho telefónu alebo počítača, nech ste kdekoľvek. Prídete do príjemne vyhriateho domu, bez nepríjemného pocitu čakania v nevykúrenej nehnuteľnosti.

Podlahy:


- 1NP dlažba a drevená podlaha v izbách,
na druhé nadzemné podlažie sa dostanete po drevenom masívnom schodisku,
- 2NP drevená podlaha v kúpeľni s vaňou je dlažba.

Zariadenie:


Nehnuteľnosť sa predáva kompletne zariadená, okrem osobných vecí a je pripravená na okamžité nasťahovanie. Tento dom poskytuje všetko, potrebné pre komfortné bývanie alebo rekreáciu.

Exteriér:


Rodinný dom v Banskej Štiavnici odráža kombináciu tradičnej slovenskej architektúry a rustikálnej atmosféry, ktorú ponúka okolitá príroda Štiavnických vrchov. Nehnuteľnosť je postavená z kvalitného dubového dreva, ktoré evokuje teplo a útulnosť, doplnené o kamenné základy či detaily. Drevené trámy, dva balkóny a terasa sú súčasťou aplikovaného architektonického dizajnu. Typická je sedlová strecha, ktorá dodáva rodinnému domu charakteristický horský vzhľad a je praktická na odvod dažďovej vody či snehu. Záhrada ponúka dostatok priestoru na vonkajšie aktivity, oddych alebo grilovanie. Jedným z prvkov exteriéru je aj ohnisko, kde si môžete vychutnať chvíle s rodinou a priateľmi pri opekaní, či varení guláša. Rodinný dom je obklopený lesmi, čo poskytuje jedinečný kontakt s prírodou. Jedinečné miesto, kde je nehnuteľnosť postavená, poskytuje možnosť vyraziť na pešie túry, výlety po cyklotrasách alebo prechádzky okolitými tajchmi.

Lokalita:


Banská Štiavnica je jedno z najkrajších a najhistorickejších miest na Slovensku, zapísané v zozname svetového dedičstva UNESCO. Leží v centrálnej časti krajiny, v srdci Štiavnických vrchov, čo z nej robí nielen historicky významné mesto, ale aj obľúbené turistické centrum.
História:
Banská Štiavnica má bohatú banícku históriu, ktorá siaha až do 12. storočia. Kedysi patrila medzi najvýznamnejšie stredoveké banská mestá v Európe, najmä v ťažbe zlata a striebra. Mesto bolo domovom prvých moderných baníckych techník a inovácií, čo prispelo k jeho rozvoju. V 18. storočí tu vznikla Banícka akadémia, prvá technická vysoká škola na svete, ktorá z Banskej Štiavnice urobila vzdelávacie a technické centrum Európy.

Pamiatky:


Mesto je plné architektonických skvostov a historických pamiatok. Najznámejšie sú:
• Starý zámok a Nový zámok – dve dominanty mesta s múzeami, ktoré ponúkajú pohľad do baníckej minulosti a obrany mesta.
• Kostol svätej Kataríny – gotický kostol, ktorý je symbolom mesta.
• Kalvária – barokový komplex kaplniek a kostolov na vrchu, ktorý ponúka nádherný výhľad na celé mesto a okolie.

Kultúra a podujatia:


Banská Štiavnica je známa svojou bohatou kultúrnou scénou. Mesto organizuje mnoho kultúrnych a umeleckých podujatí počas roka, ako napríklad festivaly, koncerty a výstavy. Salamandrové dni, každoročná slávnosť, pripomína banícke tradície a kultúru mesta.
Príroda:
Okolie Banskej Štiavnice je rajom pre milovníkov prírody. Nachádza sa tu mnoho tajchov – umelých vodných nádrží (tajchy, umelé vodné nádrže, sú dnes využívané na kúpanie, rybolov či oddych pri vode), ktoré boli vybudované pre potreby baníctva a dnes slúžia na rekreáciu. Oblasť je plná turistických chodníkov, cyklotrás a prírodných krás, vrátane vulkanických vrchov a lesov.
Banská Štiavnica spája bohatú históriu, nádhernú architektúru a krásnu prírodu, vďaka čomu je vyhľadávaným miestom pre turistov, milovníkov histórie i umelcov. Mesto ponúka jedinečnú atmosféru, ktorú si môžete vychutnať počas celého roka.

Občianska vybavenosť:


V Banskej Štiavnici sa nachádza niekoľko základných a stredných škôl, ktoré poskytujú kvalitné vzdelanie v rôznych odboroch. Mesto má bohatú vzdelávaciu tradíciu, ktorá siaha až do čias Baníckej akadémie. Tu sú niektoré z hlavných vzdelávacích inštitúcií:
1. Základné školy
• Základná škola Jozefa Horáka – Patrí medzi hlavné základné školy v meste a ponúka vzdelávanie pre žiakov od 1. do 9. ročníka. Škola sa zameriava na všestranný rozvoj detí s dôrazom na kvalitu výučby a mimoškolské aktivity.
• Základná škola s materskou školou Maximiliána Hella – Nachádza sa v centre mesta a jej vzdelávací program sa sústreďuje na moderné metódy výučby a individuálny prístup k žiakom. Škola má silné prepojenie s miestnou komunitou a podporuje environmentálnu výchovu.

2. Stredné školy


• Stredná priemyselná škola Samuela Mikovíniho – Táto škola je známa svojou dlhou tradíciou v technickom vzdelávaní, najmä v oblastiach geodézie, kartografie a ekológie. Absolventi tejto školy často pokračujú v štúdiu na vysokých školách technického zamerania.
• Súkromná stredná odborná škola technická – Škola sa zameriava na odborné vzdelávanie v technických oblastiach, ako sú strojarstvo, elektrotechnika a stavebníctvo. Poskytuje kvalitné praktické vzdelanie s možnosťou okamžitého uplatnenia na trhu práce.
• Gymnázium Andreja Kmeťa – Gymnázium s dlhou tradíciou, ktoré ponúka všeobecné vzdelanie so širokou ponukou voliteľných predmetov, najmä pre študentov, ktorí majú záujem o ďalšie štúdium na vysokých školách.

3. Špeciálne a umelecké školy


• Základná umelecká škola – Poskytuje vzdelanie v oblasti hudby, výtvarného umenia, tanca a divadla. Je to miesto, kde mladé talenty môžu rozvíjať svoje schopnosti pod vedením skúsených pedagógov.
• Spojená škola internátna – Táto škola poskytuje vzdelanie deťom s rôznymi špeciálnymi potrebami a ponúka individuálny prístup a podporu pre deti s mentálnymi alebo fyzickými znevýhodneniami.

4. Vysoké školstvo


Aj keď Banská Štiavnica dnes nemá vysokú školu, jej historický odkaz je stále živý vďaka bývalej Baníckej akadémii, prvej technickej vysokej škole na svete, ktorá vznikla práve tu v roku 1762. Dnes si tento odkaz pripomína miestne múzeum a rôzne kultúrne a vedecké aktivity.
Školy v Banskej Štiavnici ponúkajú pestrú škálu vzdelania od základného po odborné a umelecké, čím prispievajú k rozvoju mladých talentov a odborníkov.

Útulný rodinný dom v Banskej Štiavnici je ideálnym miestom na oddych v krásnom prostredí Štiavnických vrchov.

Viac informácií vrátane ceny, Vám radi poskytneme na telefónnom čísle alebo .

RK LIVIANTE poskytuje KOMPLETNÝ PORADENSKÝ SERVIS, KOMPLETNÝ PRÁVNY SERVIS, NOTÁRSKE POPLATKY, KATASTRÁLNE SPRÁVNE POPLATKY, MOŽNOSŤ AUTORIZÁCIE ZMLÚV ADVOKÁTOM (podľa sadzobníka advokáta).

© Fotografie, videá a zobrazenia vizualizácií sú autorským dielom Matúša Kotuliča a majetkom vlastníkov nehnuteľnosti a text realitnej kancelárie LIVIANTE, s.r.o.

Informujte sa o ponuke kým je aktuálna!

V súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzujem odoslaním správy správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Čestne vyhlasujem, že udeľujem prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním osobných údajov v rozsahu položiek formuláru na účel kontaktovania ma a posielania vyhovujúcich realitných ponúk (súhlas je možné odvolať).

Podrobné informácie

Rozloha pozemku940 m²
Zastavaná plocha100 m²
Celková rozloha157.8 m²
Úžitková plocha157.8 m²
Počet poschodí2
Počet izieb5
Vlastníctvoosobné
Statusaktívne
Odvoz odpaduáno
Vodaverejný vodovod
El. napätie230/400V
Plynnie
Kanalizáciaáno
Internetwifi
Kúpeľňavaňa a sprchovací kút
Vykurovanievlastné – kombinované
Balkónáno - 2
Terasaáno
Parkovanievonkajšie
Inžinierske sieteáno
Postavené zZmiešané
Zariadeniezariadený
Zateplený objektáno
Krbáno
Káblová televíziaáno
Predzáhradkaáno
Oknádrevené
Terénmierny svah
Novostavbaáno

Vaše hodnotenie ponuky