VÝNIMOČNÁ PRÍLEŽITOSŤ: Rodinný dom s dielňou (128 m2) a samostatnou pr

Štát.: Slovensko
Mesto.: Lučenec
Lokalita.: Divín
Ulica.: Švermova
248 m²
1597 m²
4
áno - 1 auto
čiastočne prerobený
áno
230/400V
áno - 2
predaj - Rodinný dom
219.900,- € vrátane provízie
Ponúknite vlastnú cenu

2557x zobrazená v zozname / 125x zobrazená detailne / 125x zobrazená detailne tento mesiac

BUDETE SA DIVIŤ, ČO PONÚKA DIVÍN.
JEDINEČNÁ PONUKA, NA JEDINEČNOM MIESTE!

DOBRÉ REALITY – silná slovenská realitná sieť, exkluzívne ponúka v rekreačnej obci Divín, v blízkosti vodnej nádrže Ružiná, menší rodinný dom s dielňou a samostatnou prevádzkou vhodný pre trvalé bývanie, prenajímanie, rekreáciu, alebo podnikanie.

PREDMET PONUKY


Komplex stavieb (rodinný dom s dielňou a bývalá prevádzka s prístavbou) s príslušenstvom situovaný v blízkosti vodnej nádrže Ružiná (1 km), na dvoch samostatných, na seba nadväzujúcich pozemkoch prístupných z dvoch ulíc - Švermova a B. S. Timravy.

1. Rodinný dom na Švermovej ulici postavený z nepálenej tehly v roku 1968 na slnečnom, rovinatom, južne orientovanom pozemku (890 m2) prešiel čiastočnou, svojpomocne realizovanou rekonštrukciou ():
- dispozičná úprava chodby, špajze a pivnice s vytvorením galérie s úložným priestorom a prípravou na vínnu pivnicu so vstupom zo špajze,
- výmena el. rozvodov (čiastočná), rozvodov vody a kanalizácie,
- výmena okien za plastové (izolačné dvojsklo), vstupných dverí za plastové,
- výmena podláh za laminátové (izby) a dlažby (chodba, kuchyňa, kúpelňa),
- kompletná rekonštrukcia a modernizácia kúpeľne (sanita, obklady, dlažby, obojživelný bojler, el. podlahové kúrenie a i.)
- kompletná rekonštrukcia a modernizácia kuchyne (kuchynská linka so vstavanými spotrebičmi, obklady, dlažby a i.)
- oprava komínov a umiestnenie doplnkových zdrojov vykurovania (pec, sporák na pevné palivo),
- interiérové stierky (čiastočne), dekoratívne prvky a maľby,
- modernizácia interiéru hospodárskej budovy (dielne).
Príslušenstvo domu tvorí hospodárska budova využívaná ako technická miestnosť a dielňa, pričom sa vo dvore a v záhrade nachádzajú ďalšie funkčné, úžitkové záhradné stavby (altánky, prístrešky). Dom a hospodárska budova (dielňa) majú pripojenie na el. energiu 220V a 380V. Vykurovanie v dome je kombinované (ústredné kúrenie plynom, lokálne pec a sporák na pevné palivo, el. podlahové kúrenie v kúpeľni). Voda je z vlastnej studne, s možnosťou pripojenia na verejný vodovod. Ohrev teplej vody zabezpečuje plynový kotol alebo obojživelný bojler (elektrina, sporák na pevné palivo). V dome je zavedený internet. Strecha domu je pôvodná, sedlová s krytinou - pálená škridla.
Zálohové platby na prevádzku domu (plyn, elektrina) sú 110 Eur/mesiac.

DISPOZÍCIA


Suterén: pivnica (príprava na vínnu pivnicu), výmera 7,3 m2.
1 NP: vstupná chodba s galériou a úložným priestorom, obývacia izba, spálňa, kuchyňa, kúpeľňa s rohovou vaňou a WC, špajza, výmera 120,98 m2.
Exteriér: hospodárska budova (dielňa) s technickou miestnosťou a dielňami, výmera 42,63 m2

RODINNÝ DOM JE PO DOHODE MOŽNÉ KÚPIŤ AJ SAMOSTATNE.

2. Objekt zmiešanej konštrukcie na ul. B. S. Timravy vedený ako predajňa a prístavba (predpokladaný rok výstavby 1992) postavený na slnečnom, rovinatom, severne orientovanom pozemku (707 m2) prešiel čiastočnou, svojpomocne realizovanou rekonštrukciou ():
- dispozičná úprava chodby a kúpeľne s dobudovaním podkrovnej izby (galérie) a prípravou pivnice na vínnu,
- dobudovanie kuchyne (murovaná kuchynská linka s pracovnou doskou z betónu a vstavanými spotrebičmi) so schodiskom schodiska z masívu,
- kompletná rekonštrukcia a modernizácia kúpeľne (sanita, obklady, dlažby, el. podlahové kúrenie a i.)
- výmena el. rozvodov (čiastočná), kanalizačných potrubí v interiéri, rozvodov vody vrátane prípojky,
- výmena interiérových dverí v kúpeľni za drevené z masívu,
- výmena podláh za drevené (podkrovná izba - galéria, izba) a dlažby (chodba, kuchyňa, kúpelňa),
- vybudovanie 2 komínov (Liapor) a umiestnenie zdrojov vykurovania (krb v spálni a kúpeľni, sporák na pevné palivo v kuchyni),
- interiérové stierky (čiastočne), dekoratívne prvky a maľby a i.
Príslušenstvo objektu tvorí prístavba využívaná ako sklad a terasa s ihlanovou strechou a jazierkom. Strecha je pokrytá kanadským šindľom. Objekt je pripojený na el. energiu (220V, 380V), internet, pitnú vodu z verejného vodovodu, ktorej ohrev zabezpečuje el. bojler. Vykurovanie je lokálne, kombinované (krb v spálni s prenosom tepla do kúpeľne, sporák na pevné palivo v kuchyni, el. podlahové kúrenie v kúpeľni).
Zálohové platby na prevádzku objektu sú udržiavacie (elektrina 20 Eur/mesiac).

DISPOZÍCIA


Suterén: vínna pivnica zo vstupom z interiéru (chodba), výmera 7,04 m2.
1 NP: kuchyňa, spálňa, kúpeľňa, chodba, samostatné WC s možnosťou prepojenia do prístavby (sklad) so samostatným vstupom, 53,45 m2.
Medziposchodie (podkrovie): galéria, výmera 13,16 m2.
Exteriér: sklad so samostatným vstupom, výmera 46,95 m2, terasa.

OBJEKT BÝVALEJ PREVÁDZKY JE PO DOHODE MOŽNÉ KÚPIŤ AJ SAMOSTATNE.

LOKALITA


Rodinný dom s bývalou prevádzkou sa nachádzajú len 1 km od centra obce a 1 km od revitalizovanej vodnej nádrže Ružiná s prístupom od obce Divín, ktorá je dnes príjemnou, upravenou obcou s rozvíjajúcim sa cestovným ruchom a bohatým kultúrno-spoločenským životom vďaka hradu Divín a Zichyho kaštieľu v jeho podhradí. Obec Divín má dobrú občiansku vybavenosť (obecný úrad, kostol, ZŠ, MŠ, pošta, obchody - potraviny, zmiešaný tovar, pohostinstvá, reštaurácie, galéria a i.) a niekoľko významných kultúrno-historickými pamiatok v jej priamom centre (kostol Všetkých svätých, fara so slnečnými hodinami, architektúra typická pre podhradie a i.). Divín je výborným východiskovým bodom pre turistiku a cykloturistiku v oblasti Novohradu, vodné športy a rekreačné aktivity spojené s vodnou nádržou Ružiná, na ktorej pobreží sa nachádzajú pláže, rekreačné chaty, bufety, camping prístupné z obce Divín a Švermovej ulice, na ktorej sa nachádza rodinný dom v ponuke.
Obec Divín ja vzdialená od okresných miest - Lučenec 21 km, Detva 19 km, Zvolen 40 km, R. Sobota 47 km a od ďalších turisticky vyhľadávaných miest vhodných na rekreáciu, vodné športy, turistiku, cykloturistiku, či lyžovanie (Halič, Rapovce, Dolná Strehová, Vígľaš, Košútka a i.) do 30 minút cesty autom. Atraktivitu obce pre vzdialenejšie mestá zvyšuje dobrá dostupnosť novou časťou diaľnice R2.

ODPORUČENIE MAKLÉRA


Rodinný dom z nepálenej tehly s prvkami podhradia divínskeho hradu, príjemnou klímou a funkčným dispozičným riešením interiéru, vrátane prípravy na vínnu pivnicu poskytuje dokonalé zázemie pre rodinný život v blízkosti pobrežia vodnej nádrže Ružiná, ale aj príležitosť pre rekreáciu, či komerčné prenajímanie. Upravená hospodárska budova - v tomto čase dielňa s technickou miestnosťou si môže pri ďalšom využití pokojne zachovať svoj terajší účel, alebo sa môže zmeniť na samostatný apartmán, či priestrannú spoločenskú miestnosť. Záhrada prinášajúca úrodu nielen prostredníctvom ovocných stromov (slivky, jablone, orech a i.) vytvára príjemné zázemie pre oddych a relax v exteriéri domu.
Objekt bývalej prevádzky pohostinstva, potravín a neskôr krajčírskej dielne, získal v posledných rokoch charakter príjemného, celoročne využiteľného apartmánového domu s ešte svojim nerozvinutým celkovým potenciálom, ktorý spočíva najmä vo využití prístavby, ktorá môže rozšíriť jeho kapacity dobudovaním na samostatný apartmán, spoločenskú miestnosť, zimnú záhradu a i. Príjemná, výmerou priestranná terasa s jazierkom vytvára zázemie pre oddych a relax rovnako, ako dvor a záhrada, ktorých potenciách čaká na svoje využitie (detské ihrisko, bazén, drobná záhradná architektúra a i.).
Napriek tomu, že si obidva objekty vyžadujú dokončenie detailov začatých rekonštrukcií, ale aj väčšiu investíciu v niektorých oblastiach, zostáva táto ponuka jedinečnou možnosťou v lokalite, ktorá stúpa na svojej atraktivite prítomnosťou vodnej nádrže, historických pamiatok v priamom centre obce a dopravnou dostupnosťou novovznikajúcou diaľnicou. Výhodou objektov je, že sú prístupné samostatne, z dvoch ulíc, pričom môžu fungovať ako kompaktný celok, alebo samostatne, ako nezávislé objekty.

....OSVE, A ČI SPOLU, KAŽDÝ OBJEKT MÁ SVOJE ČARO A JEDINEČNÚ ROLU, PRETO NEZMEŠKAJTE SVOJU PRÍLEŽITOSŤ!

CENA


219900 Eur za obidve nehnuteľnosti spolu, vrátane poplatkov za kompletný servis realitnej kancelárie DOBRÉ REALITY s.r.o.
V prípade potreby Vám pomôžeme s financovaním kúpy nehnuteľností.

DOHODA NA CENE JE V PRÍPADE VÁŽNEHO ZÁUJMU MOŽNÁ.



Dobré Reality klientom poskytujú komplexné služby realitného sprostredkovania a celoslovenskú internetovú inzerciu. Už viac ako 10 rokov nám dôverujú tisícky klientov.
Hľadáme nových kolegov a ponúkame najvýhodnejšie podmienky! K nášmu tímu profesionálnych obchodníkov s nehnuteľnosťami sa môžete pridať na: dobrereality.sk/kariera

Informujte sa o ponuke kým je aktuálna!

V súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzujem odoslaním správy správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Čestne vyhlasujem, že udeľujem prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním osobných údajov v rozsahu položiek formuláru na účel kontaktovania ma a posielania vyhovujúcich realitných ponúk (súhlas je možné odvolať).

Podrobné informácie

Rozloha pozemku1597 m²
Úžitková plocha248 m²
Počet izieb4
Vlastníctvoosobné
Stavčiastočne prerobený
Statusaktívne
El. napätie230/400V
Plynáno
Kanalizáciaáno
Internetiné
Kúpeľňaáno
Vykurovaniespoločné
Terasaáno - 2
Pivnicaáno
Garážáno - 1 auto
Parkovanievonkajšie
Postavené ziné
Krbáno
Predzáhradkaáno
Oknáplastové
Orientáciajuhovýchodná
Terénrovina
Prístupová cestaasfaltová cesta

Vaše hodnotenie ponuky